"Leeuwarder wijk helemaal niet zo onaantrekkelijk.
ONJUIST BEELD BILGAARD"


Uit de rubriek 'Ingezonden' in de Leeuwarder Courant van donderdag 24/7/2003.


Als je de gemeente en de woningcorporaties mag geloven, lijkt Leeuwarden vooral te bestaan uit 'achterstandswijken'. Achterstand waarin en achterstand op wie of wat, vraag je je dan af. Daar krijg je nooit antwoord op. De reden is simpel: Omdat het deels niet waar is. Het moet ook dienen ter ondersteuning van sloopopties van gemeente en woningcorporaties. De bewoners zelf wordt meestal ook nooit wat gevraagd en als er wat wordt gevraagd, bv. via een vragenlijst van het gemeentelijk Wijksignaleringssysteem, reageren dan eerder de mensen die ontevreden zijn of de mensen die tevreden zijn?
Ik denk de eerste groep en daarom is het m.i. vrij zeldzaam dat je eens een positief geluid hoort over een wijk.

Uit de rubriek "Ingezonden" uit de Leeuwarder Courant van donderdag 24/7/2003:

Leeuwarder wijk helemaal niet zo onaantrekkelijk.

ONJUIST BEELD BILGAARD

Verpauperde wijken, minderheidswijken, verwaarloosde wijken, achterstandswijken. Met al deze en misschien nog wel andere benamingen worden verschillende wijken in Leeuwarden in de kranten aangeduid. Ja, als we alles wat in de kranten over de wijken van de stad geschreven staat moeten geloven, dan is het niet best met deze stad gesteld.
Maar is het werkelijk zo erg? Laten we eens even de vaak genoemde minderheids- of achterstandswijk Bilgaard van een andere kant belichten. Het is een wijk waar je prachtig wonen kunt zoals in het Troelstrapark, het Havankpark, de Tylkedam en op nog vele andere mooie locaties. Er staan prachtige huizen aan de rondweg, zowel koop- als huurwoningen. Je kunt kiezen uit mooie flats of eengezinswoningen.

En dan de binnenkant van de wijk met de pleintjes met eengezinswoningen en niet te vergeten de twaalfhoogflats met een prachtig uitzicht over het Leeuwarder bos. Zo ook de vierhoogfIats met een fraai uitzicht op de manege of op de rondweg. Een achterstandswijk? Kom nou. En dan de omgeving van Bilgaard. Die is in één woord: prachtig.

Ben je een stadsmens en houd je van wandelen dan ben je binnen een kwartier in de stad en anders rijden er om de tien minuten wel bussen, die je tot in het hartje van de stad brengen. En dan last but not least heeft Bilgaard het mooiste overdekte winkelcentrum van alle wijken in de stad, waar je goed en gratis parkeren kunt en dat steeds meer mensen aantrekt door haar gezelligheid en activiteiten.

Leeuwarden.

W. Visser.


Einde tekst ingezonden brief in de LC.