WELLICHT APPARTEMENTEN IN BAPTISTENKERK TROMPSTRAAT


Bron: Website blad Liwwadders van dinsdag 3/12/2002.


Van de website van het on-line blad 'Liwwadders' van dinsdag 3/12/2002 komt het volgende bericht:

WELLICHT APPARTEMENTEN IN BAPTISTENKERK AAN TROMPSTRAAT

De voormalige baptistenkerk aan de M.H. Trompstraat in Leeuwarden wordt wellicht omgebouwd tot een appartementencomplex. Eigenaar Nanne's Beheer uit Leeuwarden wil in de kerk vijf appartementen en een kantoor realiseren. Met het plan is een investering van zo'n 200.000 euro gemoeid.

De kerk dateert uit 1926 en werd tot 1996 gebruikt door de baptistengemeente. Het gebouw heeft geen enkele monumentale status.
Architectenbureau Abel Eisma & Glas uit Leeuwarden is momenteel bezig met het uitwerken van de verbouwingsplannen. Eisen van de brandweer vormen echter een kink in de kabel. Door de voorschriften zouden slechts vier, in plaats van vijf appartementen kunnen worden gerealiseerd.
'Daardoor wordt het verbouwen van de kerk te kostbaar', zegt N. Rodenhuis, directeur van Nanne's Beheer.
'Deze maand wil ik nog eens met de brandweer bekijken of er op de een of andere manier toch vijf appartementen kunnen worden gebouwd. Zo niet, dan gaan de plannen over.'

Datum: Dinsdag, 3 december 2002


Einde bericht uit blad 'Liwwadders'

Commentaar: Dus als er slechts 4 appartementen in kunnen valt er niet genoeg huisje te melken, want het gaat hier om Nanne Rodenhuis.
Het is maar beter ook als het plan niet door gaat, want er wordt gesproken over een investering van EUR 200.000 totaal is in oud geld f 440.742,- is f 88.148,40 per 'appartement' bij 5 appartementen.
Ik vraag me af of dit niet meer worden dan wat gipsplaten hokken op precies het minimumniveau van de bouwverordening. En uiteraard klein, want er moet volgens het bericht ook nog kantoorruimte in het gebouw komen. En dan qua huur natuurlijk flink duur of als ze worden verkocht, tegen idiote prijzen. Kortom: Jammer dat we tegenwoordig ook niet meer op de woningcorporaties hoeven te rekenen die zo'n gebouw kopen en er een leuk projektje van maken.


secretariaat P.E.L.