Alsnog de 'wraak over het graf' heen van ex-burgemeester Loekie van Maaren: HEDENAVOND 20.30 UUR IS WETHOUDER HERMIEN DE HAAN EINDELIJK AFGETREDEN! HET WERD TIJD!
REDEN AFTREDEN: HET NU OPENBARE RAPPORT MONSMA.

Nu Peter de Haan (haar man) ofwel mullah Omar van de grote Partij als verkiezingswaarnemer in Kossovo zit, kon niemand de stukjes meer schrijven voor Hermien de Haan. Het is duidelijk dat de indertijd door burgemeester Loekie van Maaren gewenste openbaarheid van de 'quik scan' van bureau Monsma van de gemeentelijke belastingafdeling; een openbaarheid die uiteindelijk niet meer was te keren, heeft geleid tot de val van Hermien de Haan. Dit, gezien de vernietigende inhoud, waarover wij zondag via de e-mail hebben bericht. Na de publicatie van het rapport begon de politieke steun voor De Haan in rap tempo af te brokkelen: PAL/GroenLinks vatte vandaag ook moed (in het zicht van de verkiezingen) en zegde De Haan ook de wacht aan. Het debat over het rapport van Monsma stond gepland voor a.s. woensdag in de Commissie Bestuur en Middelen. Gemeld wordt ons dat de Raadsvergadering die voor 19-11-2001 stond gepland, niet door is gegaan, maar naar die woensdag is verschoven. Wanneer het debat over het eerst geheime rapport van bureau Monsma nu plaats vindt, is op dit moment nog niet duidelijk.
Wel is duidelijk, dat De Haan eieren voor haar geld kiest, nu steeds duidelijker werd dat zij het debat politiek gezien waarschijnlijk niet zou overleven. Ook de VVD had nu besloten om haar niet meer te sparen m.b.t. moties 'omdat ze over vier maanden' (verkiezingen) toch het veld zou ruimen.
En zo verdwijnt wethouder De Haan die zich bij ons ook gehaat had gemaakt i.v.m. haar bedillerige en bemoeizuchtige werkwijze m.b.t. additionele werkgelegenheid, dan toch van het toneel.
Ook Loekie van Maaren krijgt alsnog haar (politieke) posthume wraak op De Haan, die de hoofdverantwoordelijke was voor haar aftreden. Het was Van Maaren die van meet af aan openbaarmaking had gewild van het rapport, wat haar vorige maand de politieke kop kostte. "Als ik ga, gaan er nog een paar mee", zou ze vlak daarvoor gezegd hebben. Ze krijgt alsnog haar zin...

secretariaat Ver. PEL