OPROEP: PROBLEMEN MET SCHULDEN BIJ DE ZORGVERZEKERAAR EN BOETE?
MELD UW VERHAAL!


Oproep!

Als je 6 maanden of meer betalingsachterstand hebt bij je zorgverzekeraar word je aangemeld bij het college voor zorgverzekering. Dit betekent dat je 6 maanden (of meer) premie plus 30% boete moet terugbetalen. Los van dat we dit een asociale en schrijnende regeling vinden zijn we op zoek naar het volgende:

Er zijn bij ons signalen binnengekomen van gevallen waarbij mensen met MINDER dan 6 maanden betalingsachterstand bij de zorgverzekeraar toch bij het college voor de zorgverzekering zijn aangemeld waarna ze vervolgens de premie plus 30% boete inhouden op je inkomen.
Er is ook gemeld dat er beslag was gelegd op de zorgtoeslag (mag helaas) maar dat toen alle schulden waren afgelost, de Belastingdienst niet aan het verstand was te brengen, dat diegene zelf weer de zorgtoeslag moest hebben.

Ken jij zo'n geval of ben je hier zelf het slachtoffer van geworden? Stuur ons dan een privé bericht. Naar: verpel@online.nl Bellen kan ook: 058-2671636. B.g.g. even naam en telefoonnummer noemen op antwoordapparaat.


Toelichting over hoe het strikt volgens de regels (waar we het overigens niet mee eens zijn: met een boete los je niets af) zou moeten en hoe het zit staat op http://www.schuldinfo.nl/ziektekostenverzekering o.i. qua informatie een betrouwbare website. Voor wie alles wil weten over hoe het officieel zit met zorgverzekeraars en betalingsachterstanden is het verhaal bedoeld onder deze link.