Kerstactie tegen kabinetsplannen in 19 steden WAARONDER LEEUWARDEN van Platform Keer Het Tij op donderdagavond 18/12/2003.


Ontvangen d.d. 5/12/2003 via de mailinglijst 'Actielijst' :

Kerstactie tegen kabinetsplannen in 19 steden.

Platform Keer het Tij houdt op donderdag 18 december in 19 steden een landelijke actiedag tegen de harde rechtse plannen van het kabinet. Lokale Keer het Tij platforms organiseren dan, een week voor Kerstmis, in hun woonplaats fakkelwakes, demonstraties en andere acties. Ook lokale afdelingen van de vakcentrale FNV doen mee aan de acties.

Deze week bleek opnieuw dat de bezuinigingsplannen van dit (christelijke) kabinet vooral de meest kwestbare groepen in de samenleving treffen. Keer het Tij vindt dat de plannen van het kabinet grote schade aanrichten aan de gezondheidszorg, het onderwijs, de sociale voorzieningen en het milieu. Bovendien worden burgerrechten afgebroken en minderheden en vluchtelingen buitengesloten. Op internationaal niveau steunt het kabinet ten onrechte het neo-liberale economisch beleid en ook de oorlogspolitiek van Bush.

**************
Programma.
**************

In de volgende 19 steden zijn acties op 18 december:

[N.B.: Alle steden weggelaten, behalve Leeuwarden. Opm. secr. P.E.L.]


LEEUWARDEN:

Er is een fakkeloptocht van 19 uur tot 19:45 uur van de Bonefatiuskerk naar Het Waagplein. Verder is er een symbolische uitreiking van kerstpaketten met een sigaar uit eigen doos door de kerstman een een gespeelde Balkenende en Zalm. Tevens is er koek en sopie voor de omstanders (tot 20 uur).

Keer het Tij Leeuwarden: peterzeldenrust@hotmail.com of www.keerhettij.nl/leeuwarden.


laat je licht schijnen
in de donkere dagen
van Balkenende

donderdag 18 december
vanaf 19.00 verzamelen bij de Bonifatiuskerk
19.30 fakkel-/ lantaarn-/ kaarsoptocht
20.00 koek en zopie bij de Waag

Neem je eigen licht mee.
Info: 06 52 62 48 38 (Peter)

www. keerhettij.nl/leeuwarden